ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ                     
                        
Kύριε Πρόεδρε,
Με την ευκαιρία της συνάντησής σας με την κυρία Μέρκελ, σας παρακαλούμε θερμά, εκτός των τόσων άλλων μεγάλων θεμάτων που ασφαλώς θα συζητήσετε, να θυμήσετε στη Γερμανίδα Καγκελάριο  αυτά που μας χρωστάει το κράτος της εδώ και 70 ολόκληρα χρόνια.

1.  Την αποζημίωση που μας επιδίκασε η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της Χώρας μας (7,1 δις Δολάρια ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938)
2.   Το ληστρικό «κατοχικό δάνειο» (3,5 δις Δολάρια ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938).
3.    Τις αποζημιώσεις των θυμάτων της γερμανικής κατοχής.
4.  Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν Γερμανοί...
αξιωματικοί από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους.
       
Είναι γνωστές όλες οι  αποφάσεις που στοιχειοθετούν το αίτημά μας. Και όλες οι υπογραφές εκατομμυρίων Ελλήνων και Φιλελλήνων, σε όλο τον κόσμο, που απαιτούν εδώ και τώρα τα δισεκατομμύρια των οφειλών της Γερμανίας.

Για να συνειδητοποιήσει ότι με σημερινή αγοραστική αξία, αυτά τα ποσά μπορεί να πλησιάζουν και το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ..!!      

Και,προπάντων,να της επιδώσετε οπωσδήποτε,αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο του Διεθνούς Δικαστηρίου,το 1938:                       
         
 «  Το 1936, η Ελλάδα αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
 
Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:
          
Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο.(Yearbook of the International Law Commission,1980,v.l.,σελ.25). 


Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα:
 

«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους.
 

Πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών του.
 
Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους.» 

Με αυτά τα επιχειρήματα  λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρας του, αντί να την υποδουλώσει στο Δ.Ν.Τ.. 

Κύριε Πρόεδρε,
Αν, παρ’όλα αυτά, η κ. Μέρκελ συνεχίσει τη σκληρή πολιτική της και τα γνωστά ακραία στελέχη της επιμείνουν στις προσβλητικές για τον Ελληνικό Λαό δηλώσεις τους, να την αποχαιρετήσετε μεταφέροντας το μήνυμα του Ε.Σ. που είναι απόφαση του Λαού μας.

« Για την Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον παρά ένας μόνο δρόμος: Να πάρει στα χέρια του αυτό το μέγιστο Εθνικό πρόβλημα, ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός.

Και θα τα καταφέρει να το λύσει.Επειδή είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα που προσβάλλει βαρύτατα την αξιοπρέπεια ΟΛΩΝ των Ελλήνων, ενώνει Ο Λ Ο Υ Σ τους Έλληνες και μπορούν να δώσουν και τη ζωή τους ακόμη Ο Λ Ο Ι οι Έλληνες . Με ένα και μοναδικό σύνθημα:  ΜΑΣ  ΧΡΩΣΤΑΝΕ… ΔΕΝ  ΧΡΩΣΤΑΜΕ..»

Το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα»,που παλεύει μόνο και αβοήθητο εδώ και 20 χρόνια, σας θυμίζει την εγκληματική αδράνεια όλων των μεταπολεμικών Ελληνικών Κυβερνήσεων έναντι της Γερμανίας, η οποία έχει αποζημιώσει όλες τις άλλες κατεχόμενες χώρες εκτός της Ελλάδας.

Και σας ζητά,ως εκπρόσωπο  ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ  του Ελληνικού Λαού,να δώσετε ένα τέλος στον πρωτοφανή αυτό εξευτελισμό μας και να απαιτήσετε αμέσως την εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Αθήνα, 20.8.12

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.